Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
Trupul neînsuflețit găsit în apele râului Natisone este al lui Cristian Molnar, dispărut în urmă cu trei săptămâni, transmite MAE.
„În continuarea informațiilor referitoare la victimele accidentului petrecut la 31 mai 2024, în care trei persoane de cetățenie română au dispărut în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană (două fiind ulterior găsite decedate) și în contextul informațiilor publicate în presa
nă cu privire la găsirea unui trup neînsuflețit în apele râului Natisone, provincia Udine, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste a contactat în regim de urgență autoritățile italiene competente, în vederea confirmării informației și a obținerii de detalii suplimentare cu privire la identitatea și cetățenia persoanei decedate. Astfel, autoritățile italiene au comunicat reprezentanților oficiului consular că persoana decedată este cetățean român, iar rezultatele anchetei confirmă faptul că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului menționat anterior”, teransmite MAE.
Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces și sprijinirea repatrierii trupului neînsuflețit.
Presa italiană a relatat că un cadavru a fost găsit duminică dimineaţă în râul Natisone, în apropierea albiei unde a avut loc accidentul în care au fost implicaţi cei trei tineri români.
Cristian Molnar a dispărut în râul Natisone, în Premariacco, la 31 mai. Era împreună cu Patrizia Cormoș, 21 de ani, și iubita lui, Bianca Doroș, 23 de ani, și au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului. Au rămas blocaţi, după ce apa a crescut brusc, transmite
Cristian Molnar venise din Austria în Italia pentru a se întâlni cu iubita lui, Bianca, care era însoțită de prietena sa, Patrizia.
Cei trei au hotărât, în acea zi, să meargă pe o plajă din zona râului pentru a face fotografii. Din păcate, apele râului, care s-au umflat din cauza ploilor abundente, i-au luat prin surprindere.
„Din păcate, l-am găsit pe Cristian. Zic din păcate, pentru că este mort. Vă comunic că încă trebuie să fie recunoscut de fratele său, dar eu am putut să văd unele lucruri, deci este el.
Mulţumiri din suflet pompierilor şi angajaţilor serviciului fluvial”, a spus Michele de Sabata, primar Premariacco.
Trupurile celorlaltor fete au fost găsite la începutul lunii iunie. Patrizia și Bianca au fost înmormântate câteva zile mai târziu, în comuna lor natală, Tarna Mare, din județul Satu Mare.
Tragedia a marcat Italia, cu atât mai mult cu cât cei trei au fost filmați de mai mulți martori, în timp ce se îmbrățișau, în încercarea de a rezista în fața viiturii.
Cum au fost luaţi de viitură cei trei tineri
, cei trei tineri încercau să facă poze, fără a-şi imagina ce urmează. Au rămas împreună, îmbrățișați, până în ultimul moment.
Este ultima imaginie în care cei trei tineri apar înainte de a fi surprinşi de viitură. Aceştia încercau să facă fotografii în zona pârâului Natisone, însă fără să se gândească ce ar putea urma.
În doar câteva minute, nivelul apei a crescut extrem, iar tinerii nu au mai avut nicio şansă să scape.
Înspăimântați au încercat, cu trupurile lor, să pună piedică în calea apelor învolburate. S-au îmbrățișat strâns, pentru a prinde forță și stabilitate atunci când puhoaiele au năvălit.
În zadar, însă. În imaginile cutremurătoare, se vede cum zidul uman este destructurat de viitură, iar cei trei români sunt duși de curenţi.
„În acel moment, doar un elicopter putea să îi mai salveze, unul câte unul, și să îi ducă de acolo. Dar acest lucru nu a fost posibil – elicopterul a sosit cu un minut după ce i-au luat apele.
Doi pompieri au coborât și, cu ajutorul unei bărci, au încercat să meargă să îi recupereze, însă curenții erau atât de puternici, încât nu au reușit.
A mai fost un pompier care s-a aruncat în apă, pentru o ultimă tentativă, dar a fost imediat luat de ape – risca să moară”, declara atunci Michele De Sabata, primarul din Premariacco.