01.05.2024 14:24
01.05.2024 14:12
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mrding229
Carmen Brumă a oferit câteva avantaje și dezavantaje ale micilor. Află la ce trebuie să fii atent data viitoare când cumperi mici!
Micii sunt considerați un simbol al culturii culinare românești și sunt adesea asociați cu reuniunile de familie, petrecerile în aer liber sau cu evenimentele sociale. Sunt apreciați pentru gustul lor bogat și aromele condimentate, iar pregătirea lor este o artă pentru mulți pasionați ai bucătăriei.
În ziua de 1 Mai, românii obișnuiesc să organizeze grătare și să mănânce mici sau alte tipuri de carne la grătar. Este o zi în care oamenii se adună în familie și cu prietenii pentru a petrece în aer liber, în parcuri, la munte sau la malul râurilor. Mâncarea pregătită la grătar este însoțită de diverse salate, pâine, murături și, desigur, băuturi răcoritoare sau alcoolice.
Carmen Brumă subliniază importanța unei alimentații echilibrate și sănătoase, atrăgând atenția asupra grăsimilor și a beneficiilor consumului moderat al micilor. Potrivit acesteia, micii au avantaje, dar și dezavantaje, de aceea ar trebui consumați cu moderație.
„Sunt o sursă foarte bună de proteine, vitamine din grupul B și minerale. Conțin între 20-25g de proteină pe suta de grame, în funcție de tipul de carne pe care o conțin.
Gradul de sațietate. Sunt săţioşi și pot fi o masă completă, corectă, echilibrată și chiar prietenoasă cu silueta dacă îi asociezi cu un muștar de calitate și cu o salată din legume proaspete și, evident, nu exagerezi cu cantitatea.”, a spus Carmen Brumă.
Care sunt dezavantajele
„La capitolul dezavantaje aș trece următoarele:
Cantitatea mare de grăsimi săturate . Ideal ar fi să optați pentru o rețetă care să combine mai multe tipuri de carne, dintre care unul să fie carne de pasăre.
Grătarul tradițional , acela în care carnea vine în contact direct cu flacăra, poate să genereze substanțe toxice cu potențial cancerigen . Așa că ideal ar fi să optați pentru alte tipuri de grătar, friteuză sau cuptor.
Dacă alegeți micii în comerț, citiți cu atenție eticheta, ideal ar fi să nu conțină monoglutamat de sodiu (E621) și nici o cantitate mare de sare . Doză zilnică recomandată de sare nu trebuie să depășească 5g.”, a spus Carmen Brumă pe Instagram.
View this post on Instagram
01 mai 2024, 14:45